Блог ► Як організувати дитяче свято

[ ]

Просмотров:685 Автор: marina 23.04.2024, 15:28


★ Есть свой сайт? CallbackHub увеличит конверсию на 200%! ►


акция

Щоб дізнатися рецепт хорошого дитячого свята, спробуйте зробити просту річ - подумайте, який вогник, вечірка або день народження вам самим найбільше запам'ятався, коли ви були дитиною. Починаєте пригадувати? Що перш за все спливає в пам'яті? Шикарні страви? Дорогий сервіз? Ошатна господиня? Звичайно, ці деталі теж можуть промайнути на периферії, але навряд чи вони створили основне враження. Зате все обов'язково згадають сюрпризи та веселі ігри.

Ваш син (або дочка) напевно розповідав вам про якомусь чудовому дні народження в кафе, спеціально влаштованому для його приятеля найнятої фірмою. Дійсно, зараз немає дефіциту в фахівцях, які займаються організацією дозвілля. Деякі з читачів зітхнуть: "Є тільки дефіцит коштів, адже послуги їх недешеві!" Звичайно, адже за лінь або сверхзанятость доводиться платити! Але якщо ви спробуєте засвоїти основні правила, якими керуються організатори дитячого дозвілля, заздалегідь почнете продумувати деталі і проявіть творчий підхід, то ви і самі цілком зможете організувати чудове свято для дітей, причому з урахуванням їх індивідуальних особливостей. На відміну від "фірмових" свят, ваша дитяча вечірка точно буде унікальна і неповторна, а вам не доведеться латати діри сімейного бюджету.

Вместе с Maxking организация детских праздников http://maxking.com.ua/children/ не станет трудностью!

Отже, для того, щоб свято вдалося, необхідно спочатку врахувати ряд простих організаційних моментів: Час для свята Тут необхідно враховувати вік гостей, чим молодша запрошені, тим раніше потрібно починати свято, щоб вони не встигли втомитися або захотіти спати. Заздалегідь повідомте батькам точний час закінчення вечірки (або ранку), судіть по вашій дитині, скільки годин веселощів витримають його ровесники - краще нехай вони дещо не дограють, ніж втомляться і захочуть додому. Кількість гостей "Чим більше - тим краще" - невідповідний в даному випадку принцип. Щоб визначитися з точним числом, тверезо оцініть місткість своєї квартири, кількість дорослих, які будуть вам допомагати, вікові особливості гостей і ваші педагогічні здібності. Західні фахівці пропонують скористатися таким правилом: кількість гостей дорівнює віку дитини (плюс або мінус 1). Але краще все-таки підходити до таких питань індивідуально в кожному випадку. Запобіжні заходи Крім природної підготовки квартири до навали дітей (закривання розеток, перенесення б'ються речей в інше приміщення і т. Д.),

Непогано також дізнатися у батьків запрошених, чи немає у кого-небудь алергії або обмежень в будь-якої їжі, щоб уникнути неприємностей. Отже, груба підготовка закінчилася, тепер дайте місце своєї фантазії. Починайте творчу підготовку самого святкування. Основними правилами її повинні стати: - Динамічність (досить швидка зміна ігор і розваг); - Активність самих дітей; - Непередбачуваність (сюрпризи); - Увага до всіх запрошеним (маленькі сувеніри та призи для кожного, можливість участі в іграх всіх дітей); - Гнучкий підхід провідного (якщо якась гра не пішла або йде не так, як вам хотілося б, перемикайте увагу дітей на іншу, при цьому озвучуйте виключно позитивні моменти того, що відбувається, а самоаналізом, якщо буде бажання, займетеся пізніше); - Ретельна попередня підготовка матеріалів для гри (всі, що необхідно для реалізації гри, повинно бути під рукою, інакше після організаційних пауз настрій дітей вже може змінитися або буде важко знову заволодіти їх увагою).

Щоб реалізувати останній принцип на практиці, підбираючи гри для свята, запасіться ними "про запас". Також заздалегідь приготуйте матеріали, які можуть вам знадобитися для їх проведення. Тоді ви зможете володіти ситуацією, змінюючи правила і привертаючи увагу дітей атрибутами нової гри. При виборі ігор постарайтеся не зловживати змагальними моментами: не всі діти вміють програвати навіть у грі, тому ви напевно зіткнетеся з образами, злістю і навіть сльозами, а це не найвдаліший прикраса свята. Якщо ви знаєте, що ваші маленькі гості легко перезбуджуються (а від надмірної веселощів і до сліз недалеко), або самі боїтеся не витримати до кінця ролі масовика-витівника, то запасіться на цей випадок відеокасетою з цікавим (бажано смішним) мультфільмом або фільмом (для дітей постарше). До речі, в його якості краще переконатися самим заздалегідь, а не покладатися на думку продавця - адже у кожного свій смак.

Якщо раптом ви зіткнетеся з опором розвеселилися гостей, які не бажають переходити від буйної активності до пасивного перегляду, то підготуйте чарівний аргумент на цей випадок - морозиво. Тоді малюкам доведеться сісти для приємної трапези, а ви подбайте, щоб під час неї в якості "фону" йшла відеозапис. Так, поєднуючи приємне з приємним, хлопці захопляться що відбувається на екрані. Дітей старшого віку (і навіть підлітків) можна заспокоїти до кінця вечірки, показавши їм запис подій вечора з їх участю (якщо в процесі ви все знімали на відеокамеру). Тепер давайте розглянемо, як всілякі ігри можуть допомогти вам порадувати гостей і контролювати ситуацію на різних етапах дитячої вечірки. Перша проблема, з якою ви можете зіткнутися, - це приїзд гостей в різний час. Відповідно, виникає необхідність якось зайняти пунктуальних гостей, поки всі чекають спізнюються. Якщо ваші син або дочка досить дорослі і товариські, то вони вирішать це питання по-дорослому: поговорять з запрошеними, покажуть їм квартиру і т. П. Але частіше в таких ситуаціях діти соромляться, тому не потрібно обтяжувати їх обов'язками самостійного розваги гостей, інакше такі свята будуть дитині швидше тягарем.

Щоб гості не нудьгували, можна дати їм по листочку паперу і попросити їх намалювати щось, що стосується теми свята. Якщо ви святкуєте день народження дитини, то гостям можна запропонувати оформити для нього картину в подарунок (з яких ви трохи пізніше влаштуєте галерею) або залишити пам'ятний напис на святковій газеті в честь іменинника (повісьте аркуш ватману із заголовком типу: "З днем ​​народження, Сергій ! "або" Мені стукнуло 11! "- і покладіть поруч фломастери). Якщо ваш син (або дочка) підліткового віку і має хороше почуття гумору, то всім новоприбулим можна запропонувати зобразити самого іменинника (потім ці портрети можна прикріпити на стіну для прикраси кімнати або влаштувати жартівливу розпродаж, де іменинник буде говорити, що йому подобається в даному портреті і що він готовий заплатити, щоб викупити його: тістечко, морозиво, салат, значок та іншу "місцеву валюту").

Якщо ж це спільне свято, присвячений якійсь темі, наприклад закінчення початкової школи, то вже прийшли дітям можна запропонувати намалювати найщасливіша подія за минулі чотири роки шкільного життя або заповнити анкету, що стосується цього періоду. При виборі ігор необхідно врахувати, де проводиться свято - вдома або на свіжому повітрі, на якій площі і за яких погодних умовах. Тому остаточний вибір залишиться за вами, а нижче ви знайдете умовний розподіл ігор на ті, які можна провести в приміщенні, і ті, що краще підуть на свіжому повітрі. Хоча це зовсім не означає, що їх не можна організувати на природі.




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Автор: Теги:
 

Модуль не активизирован (module is not installed)