Блог ► Материнська плата gigabyte aorus ga z270x gaming k5

[ ]

Просмотров:914 Автор: kalina0234 20.04.2024, 06:30


★ Есть свой сайт? CallbackHub увеличит конверсию на 200%! ►


акция

Щоб орієнтуватися на конкретний сегмент ринку, компанії часто створюють суббренди. Наприклад, для геймерських продуктів в Gigabyte з'явився бренд AORUS. Начебто так повинно бути зручніше як виробнику, так і користувачам. AORUS Z270X GAMING K5 нехай і НЕ топова материнка від Gigabyte, але гідну відповідь конкурентам. З назви зрозуміло, що плата побудована на чіпсеті Z270. Підтримує процесори Intel 6-го і 7-го покоління. Власне, при проектуванні цієї моделі взяли Gaming 5, урезали трохи, додали індекс К в назву і отримали плату трохи дешевше. При цьому основні компоненти залишилися теми же. А що прибрали? Прибрали другий порт Ethernet і відповідальний за нього контролер, кнопочки авторозгону, мониторчик POST-кодів. Але що Найбільш суттєво вплинуло на зниження ціни, так це урізане кількість фаз живлення процесора. Тут їх 7 замість 12 як в Gaming 5. Для розгону досить, але в межах розумного. Я сподіваюся, що в Gigabyte можуть відповісти на питання, чому на радіаторах є отвір під теплотрубками, а самої трубки немає? Самим ставить? Але вони навіть при розгоні НЕ гріються.

Gigabyte aorus ga z270x gaming k5 обзор

Gigabyte aorus ga z270x gaming k5 обзор

Realtek 1220 - вже не новинка, його встановлюють на всі материнки середнього і топового сегмента. Встановлено 5 конденсаторів на 100mF японської фірми Nichicon серії Fine Gold. Хотілося б сказати, що вони круті, але немає. Є й краще. Хоча, як для вбудованого звуку - гідно. Дуже гідно. Для власників високоомних навушників передбачений перемикач зміни коефіцієнта посилення. Змінний двоканальний операційний підсилювач NE5532P допоможе розгойдати тільки навушники. Для гарнітури з USB-підключенням або власників зовнішніх козлу і звукових карт передбачені 2 жовтих роз'єму з окремим контролером харчування DAC-UP. Він мінімізує коливання напруги, звідси менше шумів і втрат якості. Для любителів програмного поліпшення існує софт від Sound Blaster. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, а не заблукаєте. Що цікаво, при включенні в порт DAC-UP моєї Revolver S пропадало ось це неприємне шарудіння при повній тиші. Так, на жаль, мій комп'ютер не заземлений. Задня панель стандартна: PS / 2, один USB Type-C, три USB версії 3.1 і ще один USB 3.1 другої ревізії, два USB 2.0, п'ять роз'ємів для підключення аудіосистеми 7.1, оптичний вихід, інтерфейс підключення HDMI і Display Port. Будьте уважні - при підключенні монітора по HDMI і використанні інтегрованої графіки максимальна частота розгортки буде 24 герца. А ось з DP все ок - при будь-якому дозволі 60 герц залізно. Уже знайомий нам контролер ASMEDIA 2142 дарує USB 3.1 Type A і C окремі дві лінії PCIe. Чому швидкість передачі по ним може досягати колосальних 16 Gb / s в моно-режимі.

Gigabyte aorus ga z270x gaming k5 отзывы

Gigabyte aorus ga z270x gaming k5 отзывы

Пам'ять в XMP-режимі може взяти частоту 3866 МГц. До речі, при першому запуску вона буде працювати на стандартній частоті 2133 МГц і потрібно буде руками підвищити до необхідної вам. Плата підтримує двоканальний режим. Ось тільки перед покупкою оперативної перевірте сумісність. Не один я вже так попадався. Швидше за все, будуть фікс з оновленням BIOS. За роз'ємів SATA все як і у старшої Gaming 5: 6 звичайних SATA 3 SATA Express, 1 роз'єм U.2 для наддорогих накопичувачів і 2 слота M.2 для SSD формату 110 і 80 мм. Рейд з М2 можна зробити тільки типу 0. На передню панель корпусу можна вивести по парі USB 2.0 і 3.0. Індикатори роботи накопичувача, спікер і кнопки включення і перезавантаження зручно буде з'єднати завдяки ось такому G-коннектора. Міні-інструкція в комплекті - і складнощів виникнути не повинно. Але це не точно. Колодок під систему охолодження більш ніж достатньо: 5 четирехпіновий, один з них для потужної помпи водяного охолодження з силою струму до 2А. Позначений як CPU_FAN3. Плати розширення немає. Прикро, прикро, але ладно. PCIe роз'єми все третьої версії і, як і належить, посилені сталлю. Працюють в режимі 16-8-4 і можуть з'їсти 2 & laquo; зелені; карти або 3 карти від & laquo; червоних ;. Плюс 3 PCIe х1. А ось навіщо пихать залізо на роз'єми оперативної пам'яті, я поки не можу зрозуміти. Ніби як екранування від зайвих шумів при екстремальних розгоні. Так простіше це зробити смугою текстоліту без токопроводящей шарів? Суцільний маркетинг або необхідність? Швидше за необхідність.

Материнка aorus ga z270x gaming k5

Душица aorus ga z270x gaming k5

Ось ми і підійшли до самого Райдужному компонента Gaming K5 - підсвічування. Благо, тут її дофіга. В материнській платі реалізована технологія RGB Fusion. Управління та налаштування через Gigabyte Application Center. Хочеш дискотеку будинку зробити? Діоди будуть мигати в такт музиці. Є колодка для підключення RGB-стрічки. І я от думаю, якщо до Нового року купить метра так на 3 та обмотати ялинку, це ж скільки щастя буде. Хотів би я сказати, що всі ці вогники марні, але немає! У RGB Fusion є і корисні штуки. Наприклад, зміна кольору при троттлінг або граничної завантаженні проца. Not bad! Крім цього Gigabyte Application Center допоможе в розгоні відеокарти, процесора і оперативної пам'яті прямо з-під Windows, допоможе оновити BIOS і вміє ще багато чого корисного. До речі, мікросхем BIOS тут дві, щоб недосвідчений користувач НЕ нашкодив своїй системі. Інтерфейс назвали & laquo; легким, розумним і доброзичливим ;. Материнка НЕ ​​позиціонується як супер-оверклокерская, знову нагадаю про всього 7 фазах харчування, але розігнати ваш Skylake або & laquo; каблук; можна без проблем. Для процесорів з розблокованим множник передбачено кілька пресетів. У підсумки материнська плата вийшла хороша, але не бюджетна. Правда, з урахуванням всіх функцій, Яким її наделіли, грошей ЦИХ вона стоїть.




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
 

Модуль не активизирован (module is not installed)