|
★ Есть свой сайт? CallbackHub увеличит конверсию на 200%! ► |
Оливкова олія містить менше калорій, у порівнянні з майонезом. З цієї причини, даний продукт незамінний для людей, контролюючих свою вагу. Ну а що краще для схудження, аніж салати. Саме на цю категорію розрахована дана стаття, в якій наведено рецепти трьох видів салату з оливковою олією.
Для приготування першої страви потрібні наступні продукти:
- 200 г солоного сиру,
- 2 огірки,
- 2 помідори,
- 1 головка цибулі-ріпки,
- 2 яйця,
- 4 ст.л. оливкової олії.
Помідори нарізають невеликими часточками, а варені круто яйця - у вигляді кубиків. Лук рекомендується порізати у вигляді півкілець, а огірки - кружальцями. Сир подрібнюють за допомогою терки. Всі приготовані овочі складають разом з яйцями в салатник, солять, перемішують і посипають тертим сиром. Готову страву заправляють оливковою олією і подають до столу. Салати рецепти яких представлені у даній статті узяті з сайту.
Салати з оливковою олією можна приготувати і по такому рецепту. У цьому випадку, до всіх перерахованих раніше інгредієнтів потрібно додати 1 солодкий перець і 1 ч. л. лимонного соку. При використанні даного варіанту приготування салату потрібно всі овочі, за винятком цибулі нарізати у вигляді кубиків великого розміру. Лук, як і в попередньому варіанті страви, подрібнюють у вигляді півкілець. Слід зауважити, що з томатів, перш ніж їх розрізати, потрібно зняти шкірку. Це можна зробити без проблем, якщо покласти овочі в друшляк, і обшпарити їх крутим окропом. Після цього, їх треба охолодити під проточною водою. У невелику каструльку викладають половину приготованих овочів, на які зверху викладають сир, порізаний кубиками, і виливають лимонний сік і оливкову олію. Потім, каструльку заповнюють овочами, що залишилися і кілька разів різко струшують. Готові салати викладають у тарілку і подають до обіду. Такі рецепти страв мають сподобатися кожному.
Далеко не всі домашні господині знають, що салати з оливковою олією можуть стати альтернативою такому відомому блюду, як оселедець під «шубою». Рецепти таких салатів та інгридієнти:
- філе 1 оселедця,
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 3 картоплини,
- 1 солоний огірок,
- 1 свіже яблуко,
- 1 ч. л. цукрового піску,
- 1 ч. л. столового оцту,
- 5 ст. л . оливкової олії,
- сіль за смаком.
Картоплю, зварена у мундирі, охолоджують і очищають від шкірки. Всі, заявлені в рецепті овочі, ріжуть на кубики середнього розміру, а оселедець - у вигляді тонких смужок. Всі інгредієнти салатів складають у миску, додають в неї цукор і оцет і перемішують. Готову страву заправляють оливковою олією і подають до столу. Всі салати, приготовані за наведеними тут рецептами, можуть служити доповненням до інших страв або виступати в якості самостійної страви.
| |